Veelgestelde vragen

Voor wie is permanente make-up geschikt?
Permanente make-up is voor bijna iedereen geschikt. Voor zowel vrouwen als mannen die allergisch zijn voor reguliere cosmetica, of die moeite hebben om zelf een mooie en strakke lijn te trekken, of bijvoorbeeld voor mensen die altijd haast hebben of veel sporten.

Blijft permanente make-up lang aanwezig?
Over het algemeen blijft permanente make-up altijd aanwezig. De intensiteit vervaagt echter wel na verloop van tijd, wel is dit van persoon tot persoon verschillend. Dit heeft te maken met de natuurlijke celvernieuwing, invloed van UV-licht, zuurgraad van de huid en uw afweersysteem.

In de meeste gevallen blijft permanente make-up jarenlang goed zichtbaar.

Doet de behandeling pijn?
Met de nieuwste technieken wordt de behandeling meestal niet als pijnlijk ervaren. Echter niemand die volledig veilig werkt en de veiligste producten gebruikt kan garanderen dat de behandeling geheel pijnloos is.

Hoe lang duurt een behandeling?
De gehele behandeling bestaat uit het voorgesprek waarin uw wensen besproken worden, het voortekenen, de kleurkeuze, de pigmentatie en de nazorg en duurt ongeveer 1,5 uur. De nabehandelingen zullen ongeveer 1 uur bedragen.

Kan ik zelf de kleur uitzoeken?
In het voorgesprek mag u aangeven wat uw wensen zijn. Op basis van deze informatie zal ik voor uw huidtype de juiste kleur samenstellen.

Kan bij permanente make-up ook gewone make-up aangebracht worden?
Ja zeker. Permanente make-up dient om accenten aan te brengen en u bent geheel vrij om zelf extra make-up te gebruiken.

Zwelt de huid na de behandeling?
Van zwellingen is met de huidige apparatuur bijna geen sprake meer. De huid spant zich over het algemeen wat en dit is na een paar uur of hooguit na een dag of 2 weer verdwenen.
U kunt gerust gaan werken of autorijden. De delen van uw gelaat die een behandelingen hebben ondergaan zien er soms iets zwaarder en donkerder uit, maar u bent absoluut heel toonbaar!

Is het eindresultaat direct zichtbaar?
Nee, de eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door natuurlijke celvernieuwing neemt in de eerste week de intensiteit van de kleur met wel 40% af en na een periode van 3 tot 5 weken zal het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. Indien een nabehandeling noodzakelijk is dan zal er 6 weken aangehouden moeten worden tussen beide behandelingen. Houd daarom rekening met uw vakantieplannen.

Hoe vaak mag ik terugkomen voor een behandeling?
Meestal, in normale gevallen, is één nabehandeling of maximaal twee nabehandelingen noodzakelijk en dit is ook in de prijs inbegrepen. Uw tevredenheid is de kroon op mijn werk.

Bestaat er garantie?
Ja, ik geef u garantie voor volle tevredenheid. In de prijs zijn twee nabehandelingen inbegrepen. Meestal is de permanente make-up na deze nabehandelingen perfect, maar in uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er nog een nabehandeling noodzakelijk is en dit zal dan per geval bekeken worden.

Is permanente make-up veilig?
Ja. Ik werk uitsluitend volgens zeer strenge hygiëne codes en voor elke klant wordt bij elke behandeling een nieuwe steriele naald gebruikt die vervolgens vernietigd wordt.

Is er een speciale nazorgbehandeling?
In principe hoeft de huid na het ondergaan van een behandeling permanente make-up geen speciale behandeling te ondergaan. Teneinde ervoor zorg te dragen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn er nazorgrichtlijnen samengesteld die voorafgaand aan de behandeling met u worden doorgenomen.

Mocht u vragen hebben welke hier niet beantwoord zijn, kunt u gebruik maken van het contactformulier op deze website, of een afspraak maken voor een informatief gesprek.